Modern

In de moderne les staat vooral het muziek gevoel centraal. Er zal veel gewerkt worden aan techniek, muzikaliteit, ruimtegebruik, creativiteit en dans beleving.

Deze lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Voor de moderne lessen adviseren wij te dansen op sokken of blote voeten.

Dancehall

Tijdens de lessen dancehall wordt er actief gedanst, het is een afwisseling van strakke bewegingen met soepele & losse bewegingen. En vooral de billen en de heupen mogen niet ontbreken!

De dancehall muziek komt oorspronkelijk uit Jamaica, dus je kunt je voorstellen dat het een swingende inspirerende les tot gevolg heeft.

Wij bieden dancehall aan voor kids van 8 t/m 12 jaar.

Showdance

Hou je van musicals, van de show en van jazz?
Dan is showdance iets voor jou!

Geïnspireerd op musicals, maar ook op videoclips van nu worden er megatoffe choreografieën aangeboden tijdens deze lessen, die zullen spetteren op het toneel. Ook wordt er gewerkt aan uitstraling en het overbrengen van jouw enthousiasme op het publiek.

Showdance is voor iedereen die houdt van dansen en die het leuk vind om samen met een groep te dansen op verschillende soorten muziek. Deze lessen gaan gepaard met een hoge dosis fun!

Battletechniek

Deze les is alleen geschikt voor kinderen die al een andere les binnen Dance4All volgen. Ook dienen de kinderen al redelijke ervaring met dansen te hebben om te kunnen deelnemen aan Battletechniek.

Streetdance

Streetdance voor kids 6 t/m 10 jaar: 

In deze lessen wordt er 60 minuten lang gewerkt aan de verdere dans-ontwikkeling van het kind. We gaan aan de slag met de basisvormen van het streetdance, maar ook met clipdance en showmusical.

Alle dans-combinaties worden uitgevoerd op muziek die de kinderen aanspreken. Ook wordt er gewerkt aan het ritme gevoel van het kind. Ook komen lenigheid en spierversterkende oefeningen aan bod binnen deze lessen. Maar het plezier staat uiteraard voorop!

 

Streetdance voor kids 11 t/m 13 jaar: 

Ook in deze lessen wordt er 60 minuten lang getraind aan een aantal disciplines. Dit is het vervolg van de lessen streetdance 5 tot 8 jaar. De oefeningen en combinaties zijn ingewikkelder en wordt er meer inzet en concentratie van de kinderen gevraagd. Streetdance wordt uiteraard het meest gegeven binnen deze lessen, maar soms, in overleg met de leerlingen, wordt er ook gewerkt aan showmusicall of jazz. Alle lessen worden gegeven op hedendaagse muziek. Buiten lenigheid, ritme, muziekgevoel en kracht wordt er ook gewerkt op expressie. Dansen in plezier, plezier straalt iets uit, en we proberen de leerlingen dit ook uit te laten stralen op het podium.

 

Streetdance 13 t/m 18 jaar: 

Deze lessen van 60 minuten zijn geschikt voor iedereen die wil dansen en 13 jaar of ouder is. Op trendy muziek wordt er gewerkt aan nieuwe elementen, die stap voor stap uitgelegd worden, zodat dit aan het eind een complete choreo wordt. Conditie, ritmegevoel en lenigheid worden door middel van verschillende oefeningen op niveau gebracht.

Hiphop

Hiphop voor kids:

Binnen de lessen hiphop voor kids worden de basiselementen van hiphop aan de kinderen geleerd. Niet alleen hiphop komt aan bod maar ook house en freestyle komen in de lessen voorbij. Wil je het verschil tussen streetdance en hiphop zien, bekijk dan even de filmpjes op onze website.

Hiphop 13 t/m 18:

Hiphop, hiphop lyrical, house, dancehall en modern komen allemaal tijdens deze lessen voorbij. Al deze stijlen worden aangeboden om de les zo afwisselend mogelijk te houden. Vaak wordt in overleg met de leerlingen besloten welke twee stijlen de komende periode wordt aangeboden. Zo blijft het voor de beste dansers onder ons spannend en afwisselend!

Kleuterdans

Kleuterdans/Streetdance 3 t/m 5 jaar:

Binnen deze lessen zijn we 45 minuten lang bezig met de basisvaardigheden van dansen. Daarbij kunt u denken aan improvisatie, dansliedjes en spelletjes.

Creatief dansen, coördinatie en lenigheid. Uiteraard werken we ook aan simpele dans-combinaties.

Als bonus doen alle kinderen ieder jaar als sterren mee aan het grote optreden in de stadsschouwburg. Binnen deze lessen wordt ingeleefd op de belevingswereld en de fantasie van de kinderen.